Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. До міста прибули святині

23 травня, в рамках Всеукраїнського хресного ходу, присвяченого 1700-літтю видання Міланського едикту, до м. Вінниці прибули частки Животворящого Хреста Господнього та мощів святих рівноапостольних царів Констянтина й Олени. Разом з цими святинями, до Вінниці була привезена ікона з часткою мощів святого рівноапостольного князя Володимира. Прибуття цієї святині поклало початок святкуванню на Вінниччині 1025-річчя Хрещення Русі, яке проходитиме впродовж всього літа та осені у низці духовних, просвітницьких та культурних заходів.
Святині біля вінницького храму Воскресіння Христового зустріли митрополит Вінницький і Барський Симеон, архієпископ Могилів-Подіьський і Шаргородський Агапіт, представники духовенства Вінницької, Тульчинської та Могилів-Подільської єпархій, а також сотні мирян.
Навіть негода не завадила віруючим взяти участь у святковій події. Після того, як митрополит Симеон осінив ковчегом з мощами присутніх і благословив місто Вінницю, хресна хода на чолі зі святими мощами рушила до Спасо-Преображенському кафедральному собору.
У соборі владика Симеон та владика Агапіт разом з духовенством звершили молебень перед святинями, а ввечері цього ж дня – всенічне бдіння. Митрополит Симеон також звершив нічну Божественну літургію. У перервах між богослужіннями та протягом ночі духовенства м. Вінниці та Вінницького району звершувало перед мощами молебні з читанням акафістів.
Святині пробудуть у Вінниці до 25 травня і в 14.00 направляться далі – до Могилів-Подільської єпархії.

Прес-служба Вінницької єпархії.