Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Митрополит Ніфонт благословив презентацію книги-альбому «Музей волинської ікони»

23 квітня у Музеї волинської ікони відбулась презентація книги-альбому «Музей волинської ікони».
Участь у презентації взяли: митрополит Волинський і Луцький Ніфонт, секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук та голова інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук.
Також були присутні голова Волинської облради Володимир Войтович та заступник голови Волинської ОДА Олександр Курилюк.
Сама книга-альбом «Музей волинської ікони» вийшла друком у грудні минулого року на замовлення Державного комітету телебачення і радіомовлення України за програмою «Українська книга» 2012 року.
Видавець – «Видавничий дім АДЕФ-Україна». У книзі, наклад якої становить тисячу примірників, представлений повний опис експонатів Музею волинської ікони із повнокольоровими репродукціями більше ста кращих зразків сакрального мистецтва Волині, які представлені у музеї. Самі ці твори систематизовані і представлені у розділах: «Волинський іконопис XVI – XVIII століть», «Релігійний живопис західноєвропейської традиції XVIII – XIX століть». «Різьблення та скульптура XVII – початку XIX століть».
Окремий розділ присвячений Чудотворному Холмському образу Богородиці.
«Від цього образу тут відбуваються чудеса. Нехай Милосердний Господь з висоти Небес благословить вас, шановні працівники цього музею, за ваші труди, спрямовані на збереження нашої духовної спадщини», – зауважив у своєму слові митрополит Волинський і Луцький Ніфонт.
«Поріг цього закладу переступаєш із особливими почуттями. І коли в нас, в обласній раді, йде мова про нашу духовність, про збереження історичної спадщини – наші депутати одностайні і єдині, незважаючи на партійну приналежність», — додав голова Волинської облради Володимир Войтович.
Митрополит Волинський і Луцький Ніфонт зробив Музею волинської ікони подарунок – факсимільне видання Луцького Євангелія.
У свою чергу працівники музею зробили подарунок для Волинської духовної семінарії — примірник книги-альбому «Музей волинської ікони».