Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Відбулося чергове засідання Волинської ради церков

23 квітня у приміщенні Волинської обласної державної адміністрації відбулось чергове засідання Ради Церков.
Очолив засідання митрополит Волинський і Луцький Ніфонт, також був присутній голова Волинської обласної державної адміністрації Борис Петрович Клімчук.
Рада Церков підбила підсумки восьмого Різдвяного благодійного марафону «Бог багатий милосердям», який був проведений з ініціативи та безпосередньою участю релігійних організацій Волинської Ради Церков 17 січня цього року. Збір коштів тривав протягом січня-лютого. Мета фестивалю — допомогти дітям-сиротам, дітям позбавленим батьківського піклування та мапозабезпеченим сім’ям.
Всього було пожертвувано 253 тисячі 793 грн, це — на 25 тис. грн більше ніж у минулому році.
За ці кошти Волинська Рада Церков придбала побутову техніку для малозабезпечених верств населення та окремих організацій. Допомогу отримали 138 мешканців області та 17 установ.
За роки проведення марафону було пожертвувано 992 тис. 300 грн, а допомогу отримали понад 900 осіб та організацій.
Крім цього, члени Ради церков обговорили питання про відзначення в області 1025- річчя хрещення Київської Русі та прийняли Звернення Волинської Ради Церков щодо 70-ліття Волинської трагедії. Підтримку документу від депутатів Волинської обласної ради пообіцяв голова Володимир Войтович. Голова ОДА, депутат облради Борис Клімчук запевнив, що тест документу буде перекладений на польську, англійську та німецьку мови і поширений у польській пресі в тому числі. Він попросив керівників усіх конфесій на Волині посприяти у тому, щоб зі зверненням ознайомилися якомога більше вірян.