Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Студенти-добровольці прибрали ділянку під майбутній величний храм

20 квітня на території храму ікони Божої Матері «Живоносне Джерело» відбувся суботник по прибиранню території, у якому взяли участь студенти та викладачі Криворізького коледжу економіки та управління КНЕУ ім. Вадима Гетьмана.
Напередодні молодий настоятель храму ієрей Андрій Рудницький під час духовних бесід зі студентами коледжу наголошував на тому, що будівництво храму завжди вважалось самою благородною справою, адже створюючи куточок неба на землі, християнин робить неоціненну послугу власній душі. І тому на останній зустрічі отець Андрій закликав бажаючих виявити добру волю та долучитися до впорядкування території майбутнього величного храму на честь Цариці Небесної.
На заклик отця настоятеля відгукнулося чимало небайдужих молодих людей на чолі з директором коледжу Л.Г. Філевичем. Ієрей Андрій запросив усіх прибулих на послух до тимчасового храму, де звершив молебень Пресвятій Богородиці та закликав Боже благословення на присутніх. Після завершення молебню настоятель храму благословив студентів на труди та на молитовну пам’ять роздав іконки Богородиці «Живоносне Джерело». Як зізналися деякі діти, для них це був перший молебень в житті, тим паче їх здивував той факт, що навіть невеликий вагончик може використовуватися для звершення богослужінь.
Територія, на якій планується збудувати новий храм, раніше використовувалась жителями району для господарських потреб, тому роботи по вирівнюванню пагорбів, прибиранню побутового сміття, очищення землі від каміння вистачило на всіх. Після закінчення прибирання та загального фото на пам’ять отець настоятель звернувся до помічників зі словами подяки за добровільну пожертву свого вільного часу та фізичних зусиль. «Ніяка жертва перед Всевидячим Богом не забудеться, тим паче в наш час, коли саме ми маємо піднімати наші храми з руїн та будувати благими справами храми наших душ. І скільки віків святий храм буде стояти на землі, стільки ж у ньому будуть возноситися молитви Престолу Божому за усіх пожертвувачів, благодійників та прикрашувачів храму».
Незважаючи на втому, студенти-добровольці висловили задоволення від проведеної з духовною користю роботи та запевнили отця Андрія, що і надалі планують час від часу допомагати йому в будівництві храму та упорядкуванні храмової території.