Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Предстоятель УПЦ благословив проведення IV Всеукраїнського фестивалю духовної пісні «Волинський благовіст»

10 квітня Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир у своїй резиденції у Святій Успенській Києво-Печерській Лаврі прийняв голову Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрея Валентина Марчука.
Його Блаженство благословив проведення у Волинській єпархії в рамках святкування 1025-ї річниці Хрещення Русі IV Всеукраїнського фестивалю духовної пісні «Волинський благовіст».
Мета фестивалю – збір коштів для обездолених дітей Волині. Фестиваль відбувається стараннями митрополита Волинського і Луцького Ніфонта та організовується координаційною радою Волинської єпархії. Захід проходитиме на стадіоні «Авангард» м. Луцька за участю зірок української естради. Слід зауважити, що минулого року було зібрано 260 тис. гривень, за які було придбано побутову техніку кризовим сім’ям. Протягом року допомогу отримали більше 100 сімей.
Предстоятель долучився до цього благодійного заходу не тільки благословенням, але й передав власні кошти для дітей-сиріт.
Представник Волинської єпархії розповів про плани святкування 1025-ї річниці Хрещення Русі на Волині, зокрема, проведення хресних ходів, молодіжних фестивалів, благодійних та просвітницьких акцій. З нагоди цього ювілею та 20-ї річниці перебування Почаївської ікони Божої Матері на Волині Блаженніший Владика благословив проведення в єпархії Хресного ходу з Почаївської іконою.
До дня Пасхи Архіпастир благословив презентувати в інформагентстві УНІАН факсимільне видання Луцького Псалтиря ХІV ст., яке нещодавно побачило світ. Псалтир було віднайдено у Флорентійській бібліотеці луцькими священиками.
Наостанок отець Валентин передав молитовне вітання від митрополита Волинського і Луцького Ніфонта та запевнив, що священослужителі Волинської землі по-батьківськи люблять свого Предстоятеля та моляться за нього.