Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Голова Учбового комітету взяв участь у зустрічі представників церков з представниками Комітетів Верховної Ради України

9 квітня відбулася зустріч представників церков – учасників Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій України із Народними депутатами В. А. Кириленком, який очолює комітет з питань культури і духовності, та Л. М. Гриневич – комітет з питань науки і освіти. З боку Української Православної Церкви в зустрічі взяли участь Голова Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ єпископ Ірпінський Климент і співробітник Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протодиякон Ростислав Воробій.
У ході зустрічі представники церков висловили свою вдячність членам Парламенту за їх готовність спільного обговорення питань, які турбують релігійну громадськість України, та поділилися своїм занепокоєнням низкою питань, які наразі перебувають на розгляді в органах законодавчої влади та Уряді. Серед них варто згадати наступні: подальша доля діючої редакції Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації», можливість заснування релігійними організаціями вищих та середніх навчальних закладів з державною акредитацією, а також визнання усіх на сьогоднішній день виданих дипломів та вчених ступенів духовних навчальних закладів; питання про реституцію церковного майна, святкування 1025-річчя Хрещення Русі, викладання основ етики і моралі в навчальних закладах, занепокоєння деякими формулюваннями законопроекту щодо протидії дискримінації в Україні, підтримка Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі тощо.
Після обговорень пані Гриневич запропонувала до уваги присутніх коротку й вичерпну доповідь відносно способів вирішення проблематики визнання дипломів духовних навчальних закладів, які наразі проводяться Комітетом з питань освіти та науки. На завершення члени Парламенту висловили бажання регулярного проведення подібних зустрічей, тим самим продовжуючи плідне співробітництво з релігійною громадськістю України у вирішенні важливих питань майбутнього нашого народу.