Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Представник Української Православної Церкви взяв участь у засіданні Київської міської ради церков та релігійних організацій, присвяченому відзначенню 1025-річчя Хрещення Русі

10 квітня у Київській міській державній адміністрації під головуванням очільника КМДА Олександра Попова відбулося засідання Київської міської ради церков та релігійних організацій, яке було присвячене відзначенню 1025-річчя Хрещення Русі.
З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви участь в засіданні взяв секретар по м. Києву протоієрей Віктор Іващук.
Від імені Блаженнішого Митрополита Володимира протоієрей Віктор подякував голові КМДА за бажання привести в належний для ювілейного року стан головні святині та місця паломництва Києва – Києво-Печерську Лавру, Свято-Покровський та Флорівський жіночі монастирі.
Під час засідання члени оргкомітету з відзначення 1025-річчя Хрещення Русі поінформували духовенство про хід підготовки до заходу. Так, наразі тривають роботи з підготовки до реконструкції Володимирської гірки та відновлення панорами «Голгофа». Серед першочергових завдань – реставрація пам’ятників рівноапостольним князю Володимиру, княгині Ользі, Кирилу та Мефодію.
Також на березі Дніпра планується встановити пам’ятний знак Хрещенню Київської Русі. Проекти пам’ятника розглядатимуть у рамках конкурсу, який проводитиме Департамент архітектури та містобудування КМДА та затверджуватимуть за погодженням з представниками різних конфесій столиці. Серед інших заходів планується проведення в музеї історії Києва виставки, присвяченої трьом Лаврам України.
Представники конфесій підтримали наміри міської влади щодо підготовки та святкування 1025-річчя Хрещення Русі і надало власні пропозиції. Серед них проведення просвітницьких заходів, конференцій, круглих столів та богослужінь, які увійдуть до загальної програми святкування.