Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Духовенство та віруючі Дніпродзержинської єпархії запросили Предстоятеля УПЦ освятити відреставрований кафедральний собор

10 квітня Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир у своїй резиденції у Свято-Пантелеімонівському монастирі у Феофанії прийняв делегацію Дніпродзержинської єпархії на чолі з керуючим єпархією єпископом Дніпродзержинським і Царичанським Володимиром.
На зустрічі також були присутні: секретар Предстоятеля УПЦ архієпископ Олександр, настоятель храму Різдва Христового с. Курилівка протоієрей Тарасій Максименко та клірик храму протоієрей Євгеній Максименко, співробітники Посольства Російської Федерації в Україні.
За заслуги перед Українською Православною Церквою Блаженніший Митрополит Володимир нагородив орденом святого Андрія Первозванного I ступеня радника-посланника Посольства Росії в Україні Андрія Воробйова, який особисто долучився до будівництва храмового комплексу Різдва Христового у селі Курилівка Дніпродзержинської єпархії.
У ході зустрічі Митрополит Володимир обговорив з Андрієм Воробйовим питання підготовки до святкування 1025-річчя Хрещення Русі.
Також єпископ Володимир від імені духовенства та віруючих єпархії запросив Митрополита Володимира, архієпископа Олександра та Андрія Воробйова взяти участь в освяченні споруджуваного на честь 1025-річчя Хрещення Русі пам’ятника «Голгофа» та комплексу кафедрального собору м. Дніпродзержинська наприкінці літа нинішнього року.
Окрім цього, Його Блаженство освятив для кафедрального собору єпархії ікону священомученика Климента і преподобного Агапіта Печерського, в пам’ять про пренесення у річницю утворення Дніпродзержинської єпархії глави священомученика Климента і перста преподобного Агапіта Печерського.