Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРКАСИ. У Чигиринському монастирі – нові святині

У Чигиринському монастирі – нові святиніНавіть не віриться, що в маленькому, затісному вагончику, пристосованому для щоденних богослужінь, які правляться у Чигиринському Свято-Троїцькому жіночому монастирі, нині зберігається стільки святинь, передусім частинок святих мощів, залишених у дар від православних побратимів з багатьох куточків світу. Цими дарами вони висловлюють свою пошану небесній покровительці цієї обителі, славетній черниці-мучениці Рафаїлі, чиї нетлінні мощі теж знаходяться тут, поки на території монастиря повільно, але впевнено будується красень-храм. Коли храм буде збудовано, всі святині будуть перенесені туди, де вони знайдуть гідне місце для поклоніння всіма, кого Господь приводить у це святе місце.
Ігуменя монастиря матінка Катерина, чиєю невтомною працею й молитвами відроджується знищений атеїстами монастир, з радістю зустрічає всіх, хто приходить, щоби вклонитися великим святиням, помолитися біля чудотворних ікон.
Нещодавно сюди прибула ще одна святиня – частинка мощів мучениці Людмили Чеської, а незабаром очікується прибуття частинки мощів мучениці Валентини. А поруч з ними – мощі святих Наталії та Андріана, Кіпріана й Іустинії, великомучениць Катерини й Варвари… Всіх просто неможна перелічити.
Є ще одна радісна новина: в монастирі чекають на прибуття головної храмової ікони Пресвятої Трійці, яку намальовано на Святій горі Афон і де вона вже рік оточена молитвами афонських ченців-аскетів. Коли ікона прибуде до Києва – а це станеться у Світлу седмицю після Великого посту, то її буде перенесено урочистою хресною ходою, в якому зможуть взяти участь всі, чиєму серцю дорога Чигиринська обитель. Про більш конкретний час хресної ходи та її маршрут ми пізніше сповістимо всіх відвідувачів нашого сайту.