Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МУКАЧІВЕ. В Перечині та Ужгороді відбудуться семінари з профілактики поширення СНІДу та туберкульозу

Перший навчальний семінар з питань профілактики поширення ВІЛ-інфекції/СНІДу та протидії туберкульозу серед окремих категорій населення для представників православного духовенства Мукачівської Православної Єпархії відбудеться у вівторок, 12 березня о 10.00 за к.ч. в приміщенні Духовно-просвітницького центру ім. архімандрита Василія (Проніна) в м. Перечин.
Другий навчальний семінар з питань профілактики поширення ВІЛ-інфекції/СНІДу та протидії туберкульозу серед окремих категорій населення для представників православного духовенства Мукачівської Православної Єпархії відбудеться у четвер, 14 березня о 11.00 за к.ч. в приміщенні Центру профілактики та боротьби зі СНІДом в м. Ужгороді, вул. Другетів, 6.
В семінарі, що проходитиме в Перечині приймуть участь священики Перечинського та Великоберезнянського благочинь єпархії. Семінар в Ужгороді збере священиків Мукачівського, Свалявського, Великолучанського та Завидівського благочинь.
На семінарі будуть розглянуті питання:
«Особливості розвитку епідемії ВІЛ-інфекції/СНІДу в Закарпатській області. Проблемні питання профілактики інфікування ВІЛ серед населення» – інформує Гудюк Наталія Арпадівна – лікар-епідеміолог Центру профілактики ат боротьби зі СНІДом;
«Форми та методи проведення консультування населення з приводу ВІЛ-інфекції/СНІДу та ІПСШ священнослужителями» – інформує Безушко Тарас Вікторович – лікар-дерматовенеролог Центру профілактики та боротьби зі СНІДом.
«Форми та методи проведення консультування населення з приводу протидії туберкульозу ОКТМО «Фтизіатрія» та священнослужителями» – інформує Марковцій Любов Юріївна – заступник генерального директора ОКТМО «Фтизіатрія»».