Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МОСКВА. Делегація УПЦ взяла участь у засіданні Церковно-громадського організаційного комітету з підготовки та проведення святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі

27 березня в Патріаршій та Синодальній резиденції у Даниловому монастирі в Москві Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил очолив перше засідання Церковно-громадського організаційного комітету з підготовки та проведення святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі.
З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, від Української Православної Церкви участь у засіданні взяли керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільский Антоній та намісник Святої Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел. Також від України у засіданні брали участь: віце-прем’єр-міністри України К.І Грищенко та Ю.Г. Вілкул; заступник міського голови м. Києва — секретар Київської міської ради Г.Ф. Герега.
В ході дискусії обговорювалися питання участі органів державної влади трьох країн у підготовці до ювілейних урочистостей, розробка плану основних заходів за участю Святішого Патріарха і глав держав, порядок розгляду надходження до Оргкомітету громадських ініціатив.