Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. У Коростишеві освячено новий храм

16 березня доволі довгоочікуване і радісне дійство для усіх жителів відбулося у місті Коростишеві, а саме освячення нижнього храму на честь святого рівноапостольного Великого князя Володимира. Церква знаходиться у Свято-Різдво-Богородичному храмі, який ще будується і має стати основним молитовним осередком для православних міста Коростишева.
Урочисте свято зібрало на молитву велику кількість духовенства, вірян, представників світської влади та гостей. Перед входом до церкви свого архіпастиря, архієпископа Житомирського та Новоград-Волинського Никодима із короваєм та весняними квітами зустрічали прихожани, а дітки із воскресної школи тепло вітали Владику віршиками, веселими побажаннями та піснеспівами. У притворі Володимирського храму архієпископа Никодима зустрічало духовенство на чолі із настоятелем, архім. Яковом (Шумовим), котрий попросив у Владики святительського благословіння та щирих молитов за віруючу Коростишівську паству.
Після урочистої зустрічі, вхідних молитв та облачення на кафедрі, Житомирський архіпастир, у співлужінні архієпископа Гурія звершив чин освячення престолу та храму на честь рівноапостольного князя Володимира.
Євхаристичне спілкування, окрім двох архієреїв, в цей нарочитий день розділяли між собою: настоятель головного храму міста Коростишева, архім. Яків (Шумов), намісник Спасо-Преображенського Тригірського чоловічого монастиря, архім. Галактіон (Корінчук), духівник Житомирської єпархії, архім. Гавриїл (Вардаєв), благочинний Черняхівського округу, архім. Климент (Пінчук), священство Житомирського міського та районного благочинь, а також духовенство Коростишівського благочинного округу.
Під час малого входу, архієпископ Никодим, за усердні труди на благо святої Матері Церкви, возвів у сан протоієрея настоятеля Свято-Іоанно-Богословського храму с.Шахворостівка, ієрея Валерія Дітківського.
По завершенню основної частини святої Божественної Євхаристії віряни мали змогу причаститися святих Христових Таїн. Завершилося свято традиційними вітаннями. Першим із своїм святительським словом звернувся керуючий Житомирською єпархією, Владика Никодим, який подякував усім за єднання у спільній молитві, закликав налаштовуватись до весняної пори покаянння — Великого посту та привітав всіх із знаменною подією — освяченням храму.
За усердні труди во благо святої Православної Церкви та будівництво величної перлини міста Коростишева, архімандрит Яків (Шумов), настоятель храму та благочинний округу, був відзначений почесною грамотою та орденом святого Георгія Переможця.
Своє слово привітання до присутніх виголосив і архієпископ Гурій.
Веселими віршами та піснями вітали усіх юнні вихованці недільної школи, що діє при Свято-Різдво-Богородичному храмі міста. Виходячи із церкви архіпастирі преподали прихожанам своє святительське благословіння.