Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. У благочиннях триває підготовка до єпархіального конкурсу ерудитів

16 березня у актовому залі приватного православного навчально-виховного комплексу Святителя Миколая при Хрестовоздвиженському храмі м. Вінниці відбудеться єпархіальний конкурс ерудитів. Команди ерудитів шкільного віку змагатимуться у знанні Святого Письма, історії Церкви та історії Православ’я у рідному краї. Конкурс проводиться відділом релігійної освіти і катехізації Вінницької єпархії, з благословення митрополита Вінницького і Барського Симеона.
Ще задовго до конкурсу розпочалася підготовка до нього в усіх благочиннях: були створені дитячі команди, проводилися заняття з майбутніми конкурсантами. У підготовці були задіяні священики та члени Вінницької обласної асоціації православних педагогів.
В рамках підготовки, у деяких благочиннях відбулися змагання ерудитів на місцевому рівні. Так, 24 лютого при храмі преподобної Параскеви Сербської у м. Калинівці зібралися команди з Корделівки, Іванова, Кутюжинців, Дружелюбівки, Черепашенець та з самої Калинівки. За результатами гри, з кращих гравців була сформована збірна команда, яка представлятиме Калинівське благочиння у Вінниці.
Днем раніше інтелектуальна гра «Що?Де?Коли?» проходила у Літинському благочинні. У змаганнях взяли участь вихованці недільних шкіл та діти від 7 до 11 класів, які вивчають Священне Писання та Закон Божий. Більшість з них знайомі між собою, завдяки літньому Православному табору «Зіновинські Отрочата», який проводиться у с. Шевченкове.
Гра у Літині проходила у два етапи. Під час першого, командне етапу, було сформовано три команди, які здобували бали за вірні відповіді. У другому, загальному етапі, брали участь «кожен за себе». Таким чином, з усіх учасників визначалися найкмітливіші. Як і у Калинівці, у Літині була створена збірна команда з переможців місцевого конкурсу.