Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БІЛА ЦЕРКВА. Загальноміська батьківська конференція

1 березня у актовій залі Білоцерківського національного аграрного університету відбулася загальноміська батьківська конференція на тему: «Фактори ризику в дитячому та підлітковому середовищі. Співпраця закладів освіти, сім’ї, громадськості в попередженні асоціальної поведінки підлітків».
У конференції взяли участь: архієпископ Білоцерківський та Богуславський Августин, начальник управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Петрик Юрій Федорович, голова Асоціації батьківської громадськості Білої Церкви Таланчук Костянтин Григорович, представники навчальних закладів міста, члени координаційної ради ВГО «Батьківський комітет» України, духовенство, психологи, батьки та усі бажаючі.
На конференції були зачитані доповіді, що висвітлювали сучасний духовно-моральний стан підростаючого покоління та визначені реальні проблеми, що нині є у суспільстві у галузі виховання дітей та молоді.
Підсумком конференції стало затвердження проекту резолюції даного заходу:
Сприяти участі батьківської громадськості в реалізації просвітницьких цільових програм превентивного виховання.
Провести батьківські збори з метою інформування батьківської громадськості щодо раціонального розподілу та змістовного забезпечення варіативної складової навчальних планів.
Створити умови учням закладів освіти для вільного вибору ними курсів варіативної складової навчальних планів, у тому числі курсу духовно-морального спрямування «Біблійна історія та християнська етика» з 1 по 11 клас.
Проведення круглих столів за участю науковців, методистів та батьківського активу з питань навчально-методичного забезпечення загальної середньої освіти.
Сприяти розробці та впровадженню в практику роботи закладів освіти програм з популяризації традиційних для України сімейних, моральних і духовних цінностей.
Використовувати просвітницькі й профілактичні програми із формування в учнів навичок здорового способу життя, схвалені та рекомендовані Міністерством освіти і науки молоді та спорту України, науково-методичною радою Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів за письмовою згодою батьків.
Реалізувати завдання акції “Здорова родина — успішна країна”, метою якої є звернення особливої уваги на формування ціннісного ставлення до здоров’я кожної родини.
Залучати батьків до організації змістовного дозвілля учнівської молоді.
Проводити постійну просвітницьку роботу серед батьків, спрямовану на покращення виховання дітей у сім’ях, розповсюдження педагогічної літератури для батьків.
Створити сайт Асоціації батьківської громадськості.