Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ІВАНО-ФРАНКІВСЬК. Освячення храму Святителя Николая Чудотворця в Калуші

20 січня на свято Собору Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна Преосвященніший Пантелеімон, єпископ Івано-Франківський і Коломийський звершив чин освячення новозбудованого храму на честь святителя Николая Чудотворця у місті Калуші та відслужив в ньому першу Божественну Літургію. Владиці співслужили духовенство єпархії, співали хор вихованців Почаївської Духовної Семінарії та Івано-Франківський архієрейський хор.
Дев’ять років тому Блаженніший Володимир, Митрополит Київський і всієї України освятив місце, заклав наріжний камінь і благословив будівництво єдиного православного храму у місті. Починав зводитися храм молитвами, працею і стараннями настоятеля парафії прот. Петра Івасіва. До цієї богоугодної справи долучилися ВАТ НК «Лукойл» (директор Вагіт Юсуфович Алєкперов). Будівництво велося при фінансовій підтримці безпосередньо Сергія Вікторовича Чмихалова.
Після Богослужіння Владика привітав представників обласної та районної влади, генарального консула Російської Федерації О.Ю.Астахова, С.В. Чмихалова, настоятеля, духовенство, прихожан та гостей свята з цією славною і радісною подією як в житті Івано-Франківської єпархії, так і Калуської парафії, зокрема. В своєму слові — зверненні до присутніх єпископ Пантелеімон зазначив: «Господь Бог судив нам з вами, дорогі брати та сестри, бути не тільки свідками, але й безпосередніми учасниками будівництва храму і ствердження релігійного життя нашої православно віруючої общини. І особлива радість в наших серцях сьогодні, бо почав офіційно жити і діяти наш новозбудований храм на честь святителя Миколая Чудотворця. Це перший і єдиний в місті православний благодатний храм канонічної УПЦ. Ще не чути його дзвону, але тут в його стінах, вже приноситься за нас християн безкровна жертва Самого Іісуса, а Матір Божа кличе на гостинну Трапезу любові і миру. Тут віруючий народ уже п’є і омивається святою водою вічного життя. Прийміть всі від мене мій архіпастирський низький уклін, як шану і подяку вашій любові і праці,що вилилися в цьому храмі». Після сказаного Владика вручив високі церковні нагороди- ордени УПЦ меценатам, жертводавцям та будівникам, яких удостоїв Предстоятель Церкви, Блаженніший Митрополит Володимир.