Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ШЕПЕТІВКА. У селі Воробіївка Полонського округу відбулося поминальне богослужіння жерт гітлеризму

24 січня, у селі Воробіївка Полонського округу відбулося поминальне богослужіння та траурні заходи з нагоди чергової річниці спалення мирних жителів вояками німецької польової жандармерії.
269 чоловік, з котрих 123 діти, було розстріляно та спалено у 1944 році нелюдами через наближення фронту, і тільки двом хлопчикам вдалося врятуватися.
З того часу місце трагедії «Долина Смерті» збирає звідусіль небайдужих людей, які бажають у цей день віддати шану померлим. Тож і цього року богослужіння у місцевому Свято-Покровському храмі очолив благочинний храмів Полонського округу протоієрей Іоанн Ткачук у співслужінні районного духовенства.
Після літургії було звершено панахиду. Далі загальною хресною ходою священики і віряни пройшли до братської могили, де відбувся мітинг-реквієм та відправлено заупокійну літію.
Свої співчуття жителям громади висловили перший заступник голови районної державної адміністрації Валентин Жухевич та голова районної ради Валерій Пилипяк.
Слід додати, що місцевий Свято-Покровський храм освячено у 2005 році, як пам’ятник загиблим 24 січня 1944 року жителям села.