Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

УМАНЬ. Стефан Домашовець заборонений у священнослужінні

У відповідь на запити віруючих, Управління Уманської єпархії інформує, що Указом керуючого Уманською єпархією Української Православної Церкви № 06-375 від 22 грудня 2011 року на підставі рішення Єпархіальної ради заборонено у священнослужінні настоятеля Свято-Петропавлівської парафії м. Жашкова протоієрея Стефана Домашовця за порушення канонів Святої Церкви та поведінку негідну священнослужителя.
З цього дня і до повного каяття Стефан Домашовець не може здійснювати Священні Таїнства та церковні треби, а також представляти парафію у церковних і світських установах, виступати від імені церковної громади, не має права підпису документів, що стосуються парафіяльних справ.
На даний час Указ залишається діючим, так як Стефан Домашовець не приніс каяття Правлячому Архієрею, не дивлячись на неодноразові пропозиції йому прибути до Єпархіального управління та оформити це відповідними документами, а також ігноруючи пораду про принесення каяття у вчинених неправомірних діях Його Високопреосвященства митрополита Агафангела, до якого C. Домашовець звертався в оскарженні рішення про заборону.