Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ТБІЛІСІ. Святішому Патріарху Грузинському Іллі ІІ вручено орден «За заслуги» та орден УПЦ прпп. Антонія та Феодосія Печерських

12 січня на запрошення Святішого і Блаженнішого Патріарха Грузинського Іллі ІІ та по Благословенню Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира м. Тбілісі відвідали представники Української Православної Церкви на чолі із Секретарем Предстоятеля УПЦ архієпископом Переяслав-Хмельницьким і Вишневським Олександром. До складу делегації також увійшли архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, голова служби протоколу Київської Митрополії протоієрей Валерій Кравець, директор Паломницького Центру при ВЗЦЗ УПЦ Володимир Теліженко.
Увечері 12 січня ієрархи були прийняті Святішим і Блаженнішим Ілією ІІ, Католикосом-Патріархом усієї Грузії у Його резиденції.
На зустрічі також були присутні Надзвичайний і Повноважний Посол України в Грузії Володимир Цибенко, Радник Посольства України в Грузії Анатолій Гамалій, члени Священного Синоду Грузинської Патріархії.
На зустрічі співав хор Грузинської Патріархії. Зустріч транслювалася в прямому ефірі грузинських телеканалів.
На початку зустрічі архієпископ Олександр передав Святішому і Блаженнішому Патріарху Іллі ІІ слова привітання від Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира. У свою чергу Патріарх Ілля ІІ у своєму слові зазначив глибокі духовні та культурні зв’язки, що поєднують грузинський та український народи, єдину православну основу суспільства наших народів та дружні відносини між народами та Церквами, які, за словами Його Святості, є «справжнім прикладом для всіх народів та Церков».
Після обміну привітаннями Надзвичайний і Повноважний Посол України в Грузії Володимир Цибенко оголосив Указ Президента України Віктора Януковича щодо удостоєння орденом «За заслуги» І ступеня Католикоса-Патріарха всієї Грузії Іллі ІІ, та урочисто вручив Його Святості нагороду.
У свою чергу Високопреосвященніший архієпископ Олександр передав Його Святості привітальну адресу Блаженнішого Митрополита Володимира та оголосив Грамоту Його Блаженства щодо удостоєння Святішого і Блаженнішого Іллі ІІ. Католикоса-Патріарха усієї Грузії ордену Української Православної Церкви святих преподобних Антонія і Феодосія І ступеня, передавши нагороду Української Православної Церкви.
Під час подальшого ходу зустрічі, яка проходила в теплій та дружній обстановці відбулася телефонна розмова між Святішим Патріархом Іллєю ІІ та Блаженнішим Митрополитом Володимиром. Зокрема Його Святість щиро подякував Предстоятелю Української Православної Церкви за високе представництво на Його урочистості в особі архієпископа Олександра, та нагороду, запевнивши Його Блаженство у теплій дружбі та непереставних молитвах перед Престолом Божим.
По закінченні зустрічі архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр та Надзвичайний і Повноважний Посол України в Грузії В. Цибенко відповіли на запитання журналістів Грузинських телеканалів.
Увечері того ж дня архієпископ Олександр відвідав офіційний прийом у Грузинському Парламенті, який був даний від імені Голови Парламенту на честь Всесвятішого Патріарха Константинопольського Варфоломія І та Святішого і Блаженнішого Патріарха Іллі ІІ.