Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ПОЛТАВА. Православна місіонерсько-дослідницька виставка «Шлях пілігрима»

З благословення Високопреосвященнішого митрополита Полтавського і Миргородського Филипа, Голови Синодального відділу релігійної освіти, катехизації і місіонерства Української Православної Церкви 22 січня в залі прес-центру Полтавського художнього музею (галереї мистецтв) ім. Миколи Ярошенка відбулась презентація Православної місіонерсько-дослідницької виставки «Шлях пілігрима».
Виставка являє собою фотозвіт православного мандрівника, доктора богослов’я та філософії, професора Російської Академії Природознавства та Полтавської Місіонерської Духовної Семінарії, заступника Голови Синодального відділу релігійної освіти, катехизації і місіонерства Української Православної Церкви протоієрея Миколи Несправи про останні дослідницькі подорожі у Папуа Нова Гвінея та Мексику.
Крім фоторобіт та виставці представлені експонати привезені з мандрів: народне вбрання, зброя, одяг. Декілька робіт присвячені європейським поїздкам.

Відкрила презентацію директор «Галереї мистецтв» Ольга Курчакова. Користуючись нагодою Ольга Миколаївна привітала Високопреосвященнішого митрополита Филипа з днем Тезоіменитства. Після вступного слова, Ольга Миколаївна запросила Високопреосвященнішого митрополита Полтавського і Миргородського Филипа. Владика розповів про мету виставки, а також декілька слів про автора робіт.
Потім слухачі з цікавістю слухали розповідь протоієрея Миколая Несправи про свої мандри у далекі і дивовижні країни.

На завершення виставки всі бажаючі змогли задати запитання досліднику.
Метою місіонерської поїздки в етнографічний заповідник на острові Папуа Нова Гвінея стало знайомство з однією з останніх культур кам’яного століття, що збереглася на нашій планеті — племена папуасів до цих пір живуть, як первісні люди, і навіть практикують канібалізм. За результатами дослідження була написана та видана історично-публіцистична праця «Записки пилигримма или мы все немного папуаси».
Метою подорожі до Мексики напередодні 21 грудня 2012 року стало безпосереднє дослідження календаря індійців майя і пошук взаємозв’язку між древньою індіанською культурою і біблійною історією.
вки виступили:

· Управління Полтавської єпархії Української Православної Церкви,

· Управління культури Виконавчого комітету Полтавської Міської Ради,

· Синодальний відділ релігійної освіти, катехизації і місіонерства Української Православної Церкви,

· Полтавський художній музей (галерея мистецтв) ім. Миколи Ярошенка,

· Полтавська Місіонерська Духовна Семінарія Української Православної Церкви,

· Братство Храму на честь Іверської ікони Божої Матері «Острів надії».

Виставка працюватиме з 22 січня по 10 лютого 2012 .