Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. «Митрополича ялинка»

15 січня став особливим для волинських дітлахів – сиріт, напівсиріт, дітей з багатодітних сімей та, та таких, чиї родини опинились у складних життєвих обставинах.
Цього дня у Палаці учнівської молоді для них відбулась «Митрополича ялинка», яку «запалив» для них митрополит Волинський і Луцький Ніфонт.
Програму святкового заходу, з благословення владики Ніфонта, підготували викладачі та учні недільної школи, що діє при Свято-Покровському кафедральному храмі міста Луцька.
Розпочався захід зі співу тропаря Різдва Христового. Зі словом вітання до присутніх звернувся митрополит Волинський і Луцький Ніфонт. Владика наголосив, що Різдво Христове є великим і шанованим в Україні святом, а особливо люблять його саме діти, адже вони полюбляють колядками прославляти Новонародженого Богомладенця Христа.
«Нехай любов і милосердя прикрасять цю «ялинку» добрих справ, адже сьогодні, як ніколи, люди потребують любові та милосердя. Хай все милостивий Господь з небес рясно посилає вам своє благословення», — сказав владика Ніфонт. Архієрей також побажав малюкам щасливого Нового року, а також шанувати батьків та вихователів, не забувати тих, хто робить їм добро.
Сама концертна програма являла собою оригінальну історію дівчинки, якій ангел-охоронитель допоміг більше дізнатись про Різдво, та своєю допомогою навчив не забувати допомагати батькам. Звісно зі сцени лунали святкові колядки.
Своє неабияке знання змісту свята Різдва та колядок продемонстрували і маленькі глядачі. Дехто також декламував і різдвяні віршики.
А завершився захід, за церковним звичаєм, співом кондака Різдва Христового.
«Ми вітаємо один одного в ці дні словами «Христос Раждається!». А Христос народжується у наших із вами люблячих серцях», — сказав наприкінці концерту владика Ніфонт.
В свою чергу голова правління Волинського відділення дитячого фонду України Олена Грінченко, заступник начальника управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації Валентина Загрева, начальник управління освіти Ківерцівської райдержадміністрації Світлана Бацмай та начальник управління освіти Луцької міської ради Олег Гребенюк подякували митрополиту Ніфонту за проведений різдвяний захід.
А насамкінець юні глядачі з рук митрополита отримали солодкі подарунки.