Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Різдвяні концерти та фестивалі колядок пройдуть по всій країні

Протягом наступного тижня по всій Україні пройдуть традиційні різдвяні концерти та фестивалі
10 січня, відбудеться вже другий «Різдвяний передзвін» – Всеукраїнський фестиваль колядок та щедрівок у Києво-Печерській Лаврі.
О 17:00 в Трапезному храмі древньої Лаври прославлятимуть пришестя у світ Спасителя.
Доторкнутися до народної творчості у виконанні професійних колективів та відчути атмосферу свята запрошуються всі бажаючі. Тим більше, що вхід на фестиваль – безкоштовний.
ШЕПЕТІВКА – 10 та 12 січня
10 січня о 16.00 відбудеться щорічний вечір колядок у Городищенському чоловічому монастирі, де церковні хори Шепетівської єпархії прославлятимуть у піснеспівах народження Богонемовляти.
А в традиційному фестивалі різдвяних колядок у Шепетівці цього року візьмуть участь дитячі колективи недільних шкіл з усіх благочинь єпархії та декількох навчальних закладів міста. Свято відбудеться 12 січня о 12:00 в міському Будинку культури.
ПОЛТАВА – 11 січня
11 січня, в п’ятницю, Полтавська єпархія запрошує на традиційний благодійний Різдвяний концерт.
У заході, який відбудеться в будинку дозвілля «Листопад», візьмуть участь хорові колективи полтавських храмів, Національного педуніверситета імені Короленка, музичного училища імені Лисенка, камерні ансамблі та солісти. Усього на концерті виступатимуть понад 100 учасників. Початок концерту – о 18:00. Запрошення можна отримати в православних храмах Полтави.
ВІННИЦЯ -12 січня
За благословенням митрополита Вінницького і Могилів-Подільського Симеона, у Вінницькому Будинку Офіцерів відбудеться VI фестиваль колядок «Різдвяні дзвіночки». Співатимуть колядки дитячі та дорослі колективи з усіх благочинь Вінницької єпархії.
Початок фестивалю 12 січня о 10.00 у Вінницькому Будинку Офіцерів. Вхід — вільний.
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ – 12 січня
У Хмельницьку колядки співатимуть 12 січня у приміщенні обласної філармонії. Найкращі колективи області запрошують на святковий концерт «Христос раждається – славімо Його!». Початок о 15:00. Вхід вільний.
КАХОВКА та НОВА КАХОВКА – 12 та 13 січня
Також 12 січня, у суботу, Різдвяний концерт відбудеться у великому залі Дитячої школи мистецтв міста Каховка. Початок о 14:00.
А в Новій Каховці співатимуть колядки у неділю, 13 січня о 13:00. Усі бажаючі запрошуються до кінотеатру «Юність». Вхід – вільний.
АЛЧЕВСЬК – 13 січня
В Алчевську 13 січня відбудеться загальноміський Різдвяний концерт. У ньому візьмуть участь хорові колективи недільних шкіл та зведений хор храмів Алчевська. Початок о 14:00 в Палаці культури Хіміків. Запрошуються всі бажаючі!
Православие в Украине

http://religions.unian.net/ukr/detail/13451