Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. У місті відбувся благодійний вечір колядок

21 січня, з ініціативи та благословіння архієпископа Житомирського і Новоград-Волинського Никодима, в приміщенні академічного музикально-драматичного театру ім. І.Кочерги відбувся урочистий благодійний вечір колядок.
Подібний захід проводиться вже другий рік поспіль, мета благодійності — надати допомогу та оздоровити дітей, котрі позбавлені батьківської любові та тепла. За пожертвувані кошти буде організовано їх поїздку до лікувального санаторію, де вони зможуть гарно відпочити, набратися сили, а головне відчути турботу та ласку.
Святковий вечір поєднав у глядацькому залі душі та серця священнослужителів, представників світської влади, військових, майстрів мистецтв, мирян, дорослих і дітей. На заході був присутній Житомирський міський голова Володимир Дебой.
Керуючий Житомирською єпархією, Владика Никодим, у своєму вітальному слові побажав присутнім міцного здоров’я, благополуччя і родинного затишку, подякував за проявлену доброту та щирість серця, — «я впевнений, що святкова коляда принесе радість та тепло усім, хто їх потребує» — сказав він.
Під час концерту всі бажаючі мали змогу долучитися до святої справи і внести пожертву для дітей, які потребують допомоги. Загалом було зібрано близько 30 тисяч гривень.
Ведучими заходу були давні друзі – благочинний Житомирського районного округу протоієрей Богдан Лядобрук та відомий український поет і виконавець, переможець Всеукраїнського конкурсу «Коронація слова» в жанрі пісенної лірики Володимир Шинкарук.
Присутні у залі глядачі насолоджувалися колядками та різдвяними творами у виконанні дитячого хору недільної школи с. Оліївка, Житомирської міської хорової капели «Орея», Поліського ансамблю пісні і танцю «Льонок», народного артиста України Юрія Градовського, Заслуженого артиста України Володимира Шинкарука, Заслуженої артистки України Ірини Шинкарук, архієрейського хору Спасо-Преображенського кафедрального собору Житомира, дитячих хорів та інших колективів.
Прес-служба Житомирської єпархії