Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Представники єпархії взяли участь у ХХI Різдвяних читаннях у Москві

З 24 по 27 січня у Москві відбулися ХХI Різдвяні читання. Тема цьогорічних читань була наступною: «Традиційні цінності і сучасний світ». Вінницьку єпархію на форумі представляли керівник відділу релігійної освіти і катихізації протоієрей Георгій Холодюк, керівник відділу з питань охорони здоров’я та пастирської опіки медичних закладів протоієрей Володимир Тютенко та настоятель храму Успіння Пресвятої Богородиці м. Вінниці протоієрей Олександр Григор’єв.
Відкрив читання Святіший Патріарх Кирил. У своєму слові Його Святість наголосив на проблемах сучасного виховання молоді, а також на питанні впровадження предмету Основ Православної культури в школах.
В рамках читань відбулась нарада керівників єпархіальних відділів релігійної освіти, яку очолив голова синодального відділу РПЦ митрополит Ростовський і Новочеркаський Меркурій. На нараді виступив представник Вінницької єпархії протоієрей Георгій Холодюк. Під час промови отець Георгій поділився досвідом впровадження та викладання предмету християнської етики в Україні.
Завершилися Різдвяні читання також благословінням Предстоятеля. Святіший Патріарх очолив Божественну Літургію, під час якої учасники форуму мали змогу молитися і співслужити Його Святості.
Прес-служба Вінницької єпархії