Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Митрополит Симеон здійснив свячення храму в с. Рахни  Могилів-Подільської єпархії

16 січня, митрополит Вінницький і Барський Симеон відвідав Могилів-Подільську єпархію. У селі Рахни Лісові Шаргородського району владика звершив освячення храму на честь Воздвиження Чесного Хреста Господнього. Архієрею співслужив архієпископ Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт. Після освячення була звершена Божественна Літургія.
По завершенні Літургії митрополит Симеон привітав настоятеля та общину парафії з освяченням храму їхнього села. В свою чергу архієпископ Агапіт подякував митрополитові за візит та освячення храму. Також на богослужінні були присутні голова  Шаргородської райдержадміністрації Слободянюк Микола Іванович, та голова Шаргородської районної ради Павельський Володимир Олександрович. Представники влади також звернулися з словом до всіх присутніх.
Після цього владика Симеон нагородив церковними нагородами тих, з чиєю допомогою відбулися будівельні роботи, документальне оформлення та оздоблення храму. Зокрема, орденом Святої Великомучениці Катерини була нагороджена Лариса Семенівна Рильська, Грамотами Блаженішого Митрополита Володимира – настоятель храму протоієрей Сергій Смей та спонсори храму, а відзнаками Митрополита Вінницького – благочинний Шаргородського району протоієрей Георгій Комар та протоієрей Миколай Грищенко.
Прес-служба Вінницької єпархії