Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Вечірнє богослужіння та колядки в Спасо-Преображенському кафедральному соборі

7 січня, у день свята Різдва Христового, в кафедральному соборі відбулося святкове вечірнє богослужіння. Велику Вечірню очолив митрополит Вінницький і Барський Симеон. Його Високопреосвященству співслужили священики м. Вінниці.
За традицією по завершенні богослужіння владику та усіх присутніх вітали представники влади міста та області. Зокрема з вітальним словом виступили губернатор Вінницької області Мовчан Іван Михайлович, голова Обласної ради Татусяк Сергій Пилипович та керуючий справами Вінницького міськвиконкому Чорнолуцький Сергій Григорович.
Після цього з Різдвом Христовим від імені священиків міста владику привітав ключар кафедрального собору протоієрей Василій Рішко.
Після привітань в соборі відбувся вечір колядок. Під час якого усі діти, котрі вітали владику різдвяними віршами, колядками та зробленими своїми руками подарунками, отримали від нього солодощі та іконки Різдва Христового. А увесь цей час в соборі лунали колядки у виконанні архієрейського та дитячого хорів собору. Також владику вітали вихованці дитячої недільної школи, котрі разом із дитячим хором співали різдвяні піснеспіви та розповідали вірші про Різдвяні свята, за що також отримали подарунки від архієрея.
Завершив вечір колядок виступ хору священиків на чолі з митрополитом Симеоном, котрі також колядували для усіх присутніх, прославляючи Христове Різдво.