Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВАТИКАН. Поділ між християнами є гріхом, стверджує Папа Римський

Папа Бенедикт XVI під час відкритої аудієнції у неділю, 20 січня сказав, що розкол серед християн є одним з «найбільш серйозних гріхів, які спотворюють обличчя Церкви».
Коментуючи Євангеліє дня, де розповідається про чудо в Кані Галилейській, Папа зазначив, що вино на весільному бенкеті символізує не лише радість святкової події, але і «кров, яку Ісус пролив, для закріплення його шлюбного союзу з людством». У цьому союзі, — сказав Папа, — Христова наречена — Церква, що складається з людей, які впали під тягарем гріха — завжди потребує очищення.
У зв`язку з цим Папа Бенедикт висловив жаль з приводу відсутності єдності серед християн, і, особливо, наявності «історичних розбіжностей, які поділили християн і які ще досі ми не подолали». Він звернув увагу на щорічний Тиждень молитов за єдність християн, закликаючи всіх вірних взяти у ньому участь, оскільки таким чином «виникає почуття духовної відповідальності та досягається повне сопричастя».

Закінчивши недільну аудієнцію, Папа запропонував помолитись «за мир та припинення існуючих конфліктів, вбивств беззбройних цивільних осіб.

CWN

http://religions.unian.net/ukr/detail/13563