Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

НЬЮ-ЙОРК. Голова Синодального відділу релігійної освіти, катехізації і місіонерства УПЦ звершив паломницьку поїздку до Сполучених Штатів Америки

На запрошення Першоієрарха Руської Православної Церкви Закордоном Митрополита Східноамериканського і Нью-Йоркського Іларіона та по благословенню Блаженнішого Митрополита Київського в всієї України Володимира, митрополит Полтавський і Миргородський Филип відвідав Сполучені Штати Америки. У поїздці митрополита Филипа супроводжував співробітник Київської Митрополії Юрій Мадуда.
24 січня митрополит Филип відвідав Ставропігійний храм Святого Іоанна Хрестителя у Брукліні (Нью-Йорк). Під час відвідин на прохання Першоієрарха РПЗЦ владика Филип передав для храму та поклоніння вірян парафії мощі святих преподобних отців Києво-Печерских та частки мощей новомучеників та сповідників.
Зустрічаючись з вірянами, митрополит Филип відправив молебень та вигосив промову й привітання від Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира. Також по благословенню Його Блаженства меценатів та благодійників храму було відзначено церковними нагородами Української Православної Церкви.
25 січня митрополит Филип мав зустріч з мером м. Нью-Йорк Майклом Блумбергом, під час якої передав п. Блумбергу вітання від Блаженнішого Митрополита Володимира та пам’ятний подарунок.
27 січня митрополит Филип відвідав храм Святої преподобної Матрони Московської в м. Хелландейл (Штат Флорида), де звершив Божественну літургію, а також передав ковчег із частками мощей святих преподобних отців Києво-Печерських для постійного перебування у цьому храмі.
Після літургії відбулося спілкування митрополита Филипа із парафіянами.