Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Волинський хор незрячих співав за Літургією у Києво-Печерській Лаврі, яку очолив Блаженніший митрополит Володимир

23 грудня, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, члени Волинської обласної організації УТОС здійснили паломницьку поїздку до Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. У складі групи був і хор незрячих луцького храму Всіх святих землі Волинської під керівництвом протоієрея Олександра Мазурака, який цими днями відзначає 10-ту річницю з дня заснування.
Цього дня Божественну Літургію у Трапезному храмі Лаври на честь святих преподобних Атонія і Феодосія Києво-Печерських очолив Предстоятель нашої Церкви митрополит Київський і всієї України Володимир. Його Блаженству співслужили митрополити: Волинський і Луцький Ніфонт, Вишгородський і Чорнобильський Павел; архієпископи: Бориспільський Антоній (керуючий справами УПЦ), Яготинський Серафим, Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф, єпископи: Сєверодонецький і Старобільський Пантелеімон, Дніпродзержинський і Царичанський Володимир, Броварський Феодосій, Обухівський Іона, Ірпінський Климент, Бородянський Варсонофій та Фастівський Даміан.
За богослужінням, окрім Митрополичого хору і хору Київських духовних шкіл, співав і хор незрячих з Луцька під керівництвом протоієрея Олександра Мазурака.
Під час Літургії собор єпископів на чолі із Блаженнішим митрополитом Володимиром висвятив клірика Кировоградської єпархії архімандрита Боголєпа (Гончаренка) на єпископа Олександрійського і Світловодського. Згідно церковних правил перед літургією відбувся чин наречення в єпископа, під час якої архімандрит Боголєп виголосив Сповідання Православної віри.
Новопоставлений владика Боголєп також звершив і свою першу хіротонію, рукоположивши диякона.
Після літургії митрополит Київський і всієї України Володимир звернувся зі словами настанови до новопоставленого єпископа Боголєпа, зауваживши, що цього дня в його житті відбулась П’ятидесятниця, і він, отримавши в архієрейській хіротонії Благодать Святого Духа, піднявся на висоту нелегкого апостольського служіння. Блаженніший також вручив владиці Боголєпу архієрейський жезл, і єпископ Боголєп благословив вірян першим архієрейським благословенням.