Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛИНЬ. Орден святого Миколая вручено керівництву соціалього відділу

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир у своїй резиденції у Святій Успенській Києво-Печерській Лаврі прийняв делегацію Волинської єпархії на чолі із митрополитом Волинським і Луцьким Нифонтом.
З благословення Блаженнішого Владики, за Літургією у храмі преподобних Антонія та Феодосія Печерських Києво-Печерської Лаври вперше співав хор храму Всіх святих землі Волинської м. Луцька під керуванням протоієрея Олександра Мазурака. Слід зазначити, що колектив майже повністю складається з незрячих. В нинішні дні хор відзначає 10-річчя свого заснування.
Також у складі делегації до Києва прибули представники Волинського відділення Українського товариства сліпих (УТОС) на чолі з директором Юрієм Симончуком.
Архіпастир нагородив членів делегації церковними нагородами — регент хору незрячих протоієрей Олександр Мазурак, голова Єпархіального відділу з благодійності та соціального служіння протоієрей Миколай Бондарук та благодійник соціальних проектів єпархії Сергій Кривицький були нагороджені орденами святителя Миколая Чудотворця.
Вручивши нагороди, Блаженніший Владика подякував священнослужителям за допомогу та опіку над людьми.
«Багато хто має очі, але не бачить, ваша соціальна робота дозволила побачити Господа тим — хто очей немає»,- зауважив Блаженніший владика Володимир у вітальному слові.
На згадку про подію владика Нифонт презентував Митрополиту Володимиру примірник факсимільного видання Луцького Євангелія ХIV-го століття, виданого минулоріч у Волинській єпархії. Також було повідомлено, що за декілька місяців світ побачить факсимільне видання Луцької Псалтирі ХIV-го століття.