Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Вітання Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Володимира керуючому Волинською єпархією високопреосвященнішому митрополиту Волинському і Луцькому Ніфонту

ЙОГО ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕНСТВУ
ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕННІШОМУ МИТРОПОЛИТУ ВОЛИНСЬКОМУ І ЛУЦЬКОМУ

Ваше високопреосвященство! Всечесне зібрання!

Сьогодні архіпастирі й пастирі Української Православної Церкви і сонм віруючих зібралися на цьому святому місці, щоб усім разом молитовно відзначити славні ювілеї. Це – 1020-річчя заснування Волинської єпархії та 20-річчя несення архіпастирського послуху на Волинській кафедрі Високопреосвященнішим митрополитом Волинським і Луцьким Ніфонтом. Від щирого серця вітаю Вас, дорогий владико Ніфонте, і паству Волинської єпархії із цими знаменними датами.

Усе своє життя Ви віддано присвятили служінню Богу і Його Святій Церкві. Двадцять років тому Вам було доручено нести хрест архіпастирського служіння на Богом береженій Волинській землі, де Ви й понині гідно його звершуєте. Особливо хочу відзначити Вашу сумлінність у виконанні покладених на вас Святою Церквою обов’язків і послухів, Ваші соціальні та медійні ініціативи, які є провідним прикладом для багатьох єпархій Української Православної Церкви.

Ви, Ваше Високопреосвященство, подаєте достойний приклад як співбратам архіпастирям, так і всім вірним Української Православної Церкви. У день знаменних ювілеїв дозвольте висловити Вам, дорогий Владико слова щирої подяки за Ваші сумлінні труди на Христовій ниві. Нехай Всемилостивий Господь і надалі укріпляє Вас, дарує здоров’я та наснагу для подальших трудів на славу Святої Церкви.

На увагу до Ваших заслуг перед Церквою та з нагоди ювілеїв вважаю справедливим удостоїти Вас високої церковної нагороди- ордену Української Православної Церкви святих преподобних Антонія і Феодосія Києво-Печерських I ступеня.

З любов’ю у Христі,

+ ВОЛОДИМИР
МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ
ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ