Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Оновлений залізничний вокзал урочисто відкрили за участю керівництва Львівської залізниці, представників Волинської обласної, Луцької міської влади, місцевого духовенства

Розпочалося урочисте відкриття залізничного вокзалу вітальними словами з нагоди цієї події голови Волинської ОДА Бориса Клімчука, Луцького міського голови Миколи Романюка і начальника Львівської залізниці Богдана Піха. Останній, зокрема, зауважив, що залізничний вокзал Луцька оновили останнім з семи, що розташовані в обласних центрах, підпорядкованих Львівській залізниці. «Луцький вокзал – найкраще виглядає з вокзалів, які обслуговують обласні центри», ‒ додав посадовець. Богдан Піх вручив начальнику станції «Луцьк» Альгейдару Багірову символічний ключ від вокзалу
Крім привітань, посадовці вручили кращим працівникам грамоти та подяки. Освятив приміщення вокзалу і територію навколо нього високопреосвященніший митрополит Волинський і Луцький Ніфонт. Він також подарував залізничникам ікону Христа Спасителя, яку мають розташувати у приміщенні оновленого вокзалу.
Представники влади і керівництво оглянули приміщення вокзалу, а також взяли участь в показовому пуску рейкового автобуса.
Нагадаємо, роботи у вокзальному комплексі залізничної станції «Луцьк» тривали з червня до грудня 2011 і з лютого до жовтня 2012 року. Як повідомили у прес-службі Львівської залізниці, до робіт було задіяно близько 300 працівників. Комплекс робіт виконаних на вокзалі ‒ зміцнення існуючих фундаментів споруди вокзалу, повне перепланування внутрішніх приміщень вокзалу з надбудовою третього поверху площею 750 квадратних метрів (тут функціонуватимуть кімнати відпочинку для пасажирів), влаштування шатрової покрівлі з монтажем головного купола та 4 декоративних архітектурних куполів, заміна мереж водопостачання та каналізації, електромереж, влаштування електро-водяного опалення, вентиляційних мереж, облаштування з утепленням зовнішніх фасадів будівлі вокзалу, оздоблення внутрішніх інтер`єрів центральної зали, зал очікування та касових зал.
Також на вокзалі працюватимуть система відеонагляду, охоронно-пожежна сигналізація і блискавкозахист.
Комплекс пристосований для потреб неповносправних людей. Тепер доріжки та перони тут ‒ з нової бруківки, територія озеленена й охайна.
Загальна вартість виконаних на вокзальному комплексі робіт – 21 мільйон гривень.