Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРНІГІВ. Блаженніший Митрополит Володимир з архіпастирським візитом відвідав єпархію

9 вересня, у Неділю 14-ту після П’ятидесятниці, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир з архіпастирським візитом відвідав Чернігівську єпархію. У Свято-Троїцькому кафедральному соборі Блаженніший Владика вклонився мощам святителів Феодосія Чернігівського, Філарета Гумілевського та преподобного Лаврентія Чернігівського й очолив Божественну літургію.
Митрополиту Володимиру співслужили архієпископи Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, Переяслав-Хмельницький Олександр, а також духовенство міста.
По закінченню богослужіння правлячий архієрей, владика Амвросій, подякував Блаженнішому Митрополиту Володимиру за пастирський візит та подарував ікону преподобного Лаврентія Чернігівського з часточкою мощей.
Благодійник єпархії, народний депутат Ігор Рибаков, подарував кафедральному собору ікону святителя і чудотворця Спиридона Тримифунтського, яку привіз з острова Корфу (Греція). Перед цією іконою було звершено сорок Літургій у соборному храмі Керкірської Митрополії Еладської Православної Церкви.