Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ПОЛТАВА. Духовенство та віруючі зустріли Плащаницю Пресвятої Богородиці

24 вересня з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира у Свято-Макаріївський кафедральний собор Полтави для молитовного поклоніння була принесена Плащаниця Пресвятої Богородиці.
З благословення митрополита Полтавського і Миргородського Филипа урочисту зустріч святині очолив секретар єпархії протоієрей Михаїл Волощук.
Після прибуття ковчег з Плащаницею був урочисто внесений в собор під святковий передзвін. Перед святим образом Пречистої Владичиці було звершено молебень, по закінченні якого отець Михаїл звернувся до духовенства та парафіян зі словами настанови та закликом до молитовної тиші поклонитися перед образом Тієї, Яка і в успінні не залишила світ.
Доступ до Плащаниці буде відкритий для всіх охочих до глибокої ночі. Під час перебування святині в соборі перед нею духовенством буде постійно читатися акафіст Успінню Божої Матері. Плащаниця перебуватиме в соборі до 11 години ранку 26 вересня. В цей день в кафедральному храмі єпархії буде звершена соборна літургія і прочитаний акафіст.
Далі Плащаниця відправиться в місто Харків.