Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУГАНСЬК. Голова Синодального відділу з питань козацтва взяв участь у Міжнародному фестивалі козачої творчості

8–9 вересня у Луганську пройшов Міжнародний фестиваль козачої творчості «Любо». Цей фестиваль, організований козаками й адміністрацією Луганської області, збирає колективи козачої творчості з багатьох земель і країн, де історично проживають козаки. Практично всі козацькі товариства Південного Сходу України надсилають на цей фестиваль своїх представників.
Цього року, за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, на фестиваль прибув голова Синодального відділу Української Православної Церкви з питань пастирської опіки козацтва України та духовно-фізичного виховання молоді єпископ Ямпільський Іосиф. Разом із правлячим архієреєм, архієпископом Луганським і Алчевським Митрофаном, єпископ Іосиф благословив учасників фестивалю на добрі справи і побажав їм допомоги Божої у справі відродження козацьких духовних, моральних, культурних і військових традицій.
8 вересня, у ході візиту, у Станиці Луганській владика Іосиф взяв участь в освяченні поклінного хреста, встановленого козаками. Його Преосвященство побажав козакам бути стійкими у Православній вірі та утверджувати віру й моральність благими справами.
9 вересня єпископ Іосиф зустрівся з отаманами і козаками козачих товариств цього регіону. Земля Луганщини відома своїми козацькими традиціями, адже до революції 1917 року вона входила до складу Всевеликого Війська Донського. Більшість населених пунктів регіону були засновані донськими і запорозькими козаками в давні часи.
Саме з метою налагодження взаємодію між козацькими товариствами, а також між козаками та канонічною Українською Православною Церквою, до козаків прибув владика Іосиф. Він поділився інформацією про процеси єднання козаків, які проходять в Україні і закликав козаків упокорити свою гординю і разом працювати на благо Батьківщини і Православної віри. За підсумками зустрічі з козацькими товариствами Південного Сходу України було досягнуто низки домовленостей.

Прес-служба Синодального відділу
з питань пастирської опіки козацтва України