Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Предстоятель УПЦ прийняв делегацію Антіохійської Православної Церкви

19 вересня Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир у своїй резиденції у Святій Успенській Києво-Печерській Лаврі прийняв делегацію Антіохійської Православної Церкви на чолі з митрополитом Мексиканським, Венесуельським, Карибським і всієї Центральної Америки Антонієм (Шедрауі).
У ході зустрічі митрополит Антоній розповів владиці Володимиру про релігійне життя в Центральній Америці та становище Православної Церкви, зокрема, відзначивши, що значну частину віруючих становлять вихідці з України. Зважаючи на це, владика Антоній попросив Предстоятеля УПЦ благословити священнослужителя для української діаспори у вказаному регіоні.
Також голова Антіохійської делегації нагородив Блаженнішого Митрополита Володимира ювілейною медаллю св. Георгія Побідоносця.
На згадку про зустріч Блаженніший Владика подарував гостю пам’ятну панагію.
Зазначимо, що делегація Антіохійської Православної Церкви перебуватиме в Україні з 19 по 24 вересня з нагоди річниці з дня смерті Високопреосвященнішого митрополита Харківського і Богодухівського Никодима. 20 вересня митрополит Мексиканський, Венесуельський, Карибський і всієї Центральної Америки Антоній та члени делегації зустрінуться зі студентами Харківського Національного університету ім. В. Н. Каразіна; 21 вересня звершать Божественну літургію в Свято-Благовіщенському кафедральному соборі м. Харкова та літію на могилі митрополита Никодима, а 23 вересня – літургію у Свято-Покровському монастирі м. Харкова. Делегацію Антіохійської Православної Церкви супроводжує архієпископ Харківський і Богодухівський Онуфрій.