Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Голова Синодального відділу УПЦ єпископ Обухівський Іона відкрив Міжнародний з’їзд із тверезості

18 вересня з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира у Києві розпочався Міжнародний ювілейний з’їзд «Трезвенна спадщина священномученика Володимира (Богоявленського) для сучасного суспільства» — до 100-річчя антиалкогольного з’їзду 1912 року.
Міжнародний ювілейний з’їзд з тверезості проходитиме в Києві упродовж 18 та 19 вересня. У заході беруть участь представники майже всіх єпархій Української Православної Церкви, а також з Руської та Білоруської Православних Церков. На з’їзд прибули понад 60 осіб — як ті, хто давно працює в галузі боротьби з пияцтвом та пропаганди тверезого способу життя, так і ті, хто лише розпочинає цю роботу.
Розпочався з’їзд молебнем у Київському Троїцькому Іонинському монастирі. Тут зберігається ікона священномученика Володимира (Богоявленського) з часткою його мощей, параманним хрестом та частиною від Євангелія, що було зі святим під час його поховання. З благословення Блаженнішого Митрополита Володимира відправив молебень намісник монастиря, голова Синодального відділу УПЦ по роботі з молоддю, вікарій Київської Митрополії єпископ Обухівський Іона.
Після богослужіння з’їзд продовжив роботу в санаторії «Пуща-Озерна» у передмісті Києва Пущі-Водиці.
На початку урочистої частини єпископ Іона зачитав вітальне слово Предстоятеля Української Православної Церкви до учасників Міжнародного ювілейного з’їзду з тверезості.
Звертаючись до присутніх з напутнім словом, єпископ Іона наголосив, що священнослужителі та миряни, які беруть участь у з’їзді, є справжніми подвижниками, адже своєю боротьбою з пияцтвом роблять велику справу для нашої держави та народу. Також владика наголосив, що такі зібрання є дуже потрібними, адже донедавна антиалкогольна робота велася по осередках, у той час як потрібна координація, співпраця та обмін досвідом. І завдяки подібним заходам стає можливим об’єднання зусиль у боротьбі з алкоголізмом на загальноукраїнському рівні.
У роботі з’їзду також взяв участь голова Синодального відділу УПЦ з благодійності та соціального служіння протодиякон Сергій Косовський. Упродовж багатьох років благодійний відділ активно долучається до здійснення антиалкогольних проектів та підтримує роботу з тверезості в регіонах. Виступаючи на відкритті з’їзду, протодиякон Сергій розповів про діяльність очолюваного ним відділу в цьому напрямку.
Заступник голови Синодального відділу з питань охорони здоров’я та пастирської опіки медичних закладів протоієрей Геннадій Батенко передав присутнім привітання від голови відділу єпископа Львівського і Галицького Філарета.
Далі робота з’їзду продовжилася виголошенням доповідей.
***
Міжнародний з’їзд з тверезості проводиться вперше зусиллями Синодального відділу УПЦ по роботі з молоддю та Свято-Володимирським братством «Трезвіння» Української Православної Церкви.
Братство було створено 2012 року з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира при Синодальному молодіжному відділі УПЦ у зв’язку з тим, що проблема алкоголізму зараз особливо гостро стоїть саме для молодіжної аудиторії.