Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Викладачі кафедри православної культури та теології МАУП відслужили молебень перед початком навчального року

У Міжрегіональній Академії управління персоналом викладачі кафедри православної культури та теології МАУП відслужили молебень перед початком нового навчального року. У молитовному зверненні до Бога окрім професорсько-викладацької корпорації, поважного дипломатичного корпусу, депутатів, видатних спортсменів та почесних гостей приймали участь духовенство міста Києва: священик Сергій Коцар та священик Віталій Поліщук. У своєму звернені до студентів та викладачів завідувач кафедри православної культури та теології МАУП протоієрей Діонісій Мартишин, доктор богослов’я, зокрема, зазначив: «Спростовуючи викривлені уявлення про релігійні переконання та хибні твердження, що релігія — це мракобісся, морок середньовіччя, кайдани людської свободи, Церква наголошує та підкреслює, що творчі здібності людини є проявом образу Божого в людській особистості. Православна Церква благословляє творчість, науку, інноваційні технології та відкриває нові горизонти для духовного та інтелектуального зростання усього людства. Християнство, перш за все, сприяє розкриттю потенціалу людини, її особистих дарів, талантів та творчого натхнення.
Багатогранний процес освіти — це не тільки інтелектуальне зростання, а й духовно-моральне виховання особистості відповідно до задуму Творця. Саме в основі української педагогіки та культури полягає православна віра. Не треба забувати, що у більшості країн Європи в основу їхньої культури та історії покладено християнство. Власне тому, залучаючи студентів у процесі навчання до християнської віри, історії Православ’я та християнської моралі, ми навертаємося до власного коріння та витоків нашої історії.
Сьогодні, звертаючись до Бога, ми не лише отримали Боже благословення, а також закликали у площину освітнього та наукового процесу мудрість та істину Христову. Бажаю усім Вам, дорогі студенти, викладачі, професори, батьки та шановні гості, творчого натхнення, небесної радості у Святому Дусі, апостольського, пророчого оптимізму та любові у Бозі».