Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. Єпископ Бородянський Варсонофій вперше відвідав своє титульне місто

21 вересня, в день святкування Різдва Пресвятої Богородиці, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, вікарій Київської Митрополії єпископ Бородянський Варсонофій відвідав своє титульне місто, де в храмі на честь архістратига Михаїла звершив свою першу Божественну літургію, архієрейським чином.
Владиці співслужив настоятель храму протоієрей Віктор Талько та духовенство храму.
За богослужінням також молилися: селищний голова Віктор Трухан, в.о. голови районної адміністрації Юрій Хоменко, голова районної ради Ігорь Кунець, головний лікар районної лікарні Андрій Лук’яненко.
Після читання Євангелія владика Варсонофій виголосив проповідь, в якій розповів передісторію свята, торкнувся проблеми взаємовідносин дітей з батьками в сучасному суспільстві й вказав шляхи до доброчесного життя і про правильне виховання молоді.
Після Божественної літургії був відслужений молебень про здоров’я численних парафіян, по завершенні якого Преосвященніший владика передав віруючим благословення Блаженнішого Митрополита Володимира та поздоровив усіх зі святом. Також єпископ Варсонофій передав громаді Казанську ікону Пресвятої Богородиці та примірник «Пересопницьке Євангеліє. Витоки і сьогодення».
Після відправи  владика відвідав районну лікарню та передав установі медичне обладнання, а також поспілкувався з медперсоналом.
Наостанок, єпископ Варсонофій відвідав Бородянський дитячий будинок-інтернат (с. Нове Залісся).