Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. Митрополит Симеон освятив Свято-Хрестовоздвиженський кафедральний собор

22 вересня митрополит Вінницький і Могилів-Подільський Симеон взяв участь у відкритті та малому освяченні древнього Свято-Хрестовоздвиженського кафедрального собору міста Житомира.
Перед Божественною Літургією, яку звершив владика у співслужінні архієпископа Гурія, архієпископа Житомирського і Новоград-Волинського Никодима, архієпископа Городницького Олександра, благочинних Житомирської єпархії, та запрошеного духовенства, було звершено чин малого освячення собору.
По завершенні Літургії на прилеглому до храму майданчику було звершено подячний молебень. Після цього, у присутності представників влади, а саме Голови Верховної Ради України Володимира Литвина, голови облдержадміністрації Сергія Рижука, голови обласної ради Йосипа Запаловського, Житомирського міського голови Володимира Дебоя, владика Симеон зачитав вітальну адресу Предстоятеля Української Православної Церкви — Блаженнішого митрополита Володимира.
З благословіння Його Блаженства, митрополита Володимира, керуючий Житомирською єпархією, архієпископ Никодим в подяку за понесені труди над передачею в користування та оздобленням собору, у якому перед цим знаходився краєзнавчий музей природи, нагородив міністра аграрної політики України, Миколу Присяжнюка найвищою нагородою Української Православної Церкви — орденом святого Андрія Первозванного, також владика Никодим вручив почесні грамоти та ордени святого великомученика Георгія Переможця, зачитав та передав губернатору області вітальну адресу митрополита Володимира.