Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. У місті відбулися перші Всецарицині освітні читання

За благословенням митрополита Симеона , 22 вересня  в навчально-виховному комплексі Святого Миколая м. Вінниці відбулися перші Всецарицині освітні читання  на тему «Досвід православного виховання дітей та молоді. Перспективи роботи Асоціації православних педагогів.» У конференції взяли участь понад 200 православних педагогів з Вінницької області.
В рамках конференції відбулися вибори голів місцевих осередків громадської організації «Асоціація православних педагогів» у Вінницькій області. Також було представлено чимало різноманітних доповідей і презентацій. Читання відкрив духівник Асоціації прот. Миколай Давидовський, який у своєму слові наголосив на важливості та актуальності духовного виховання, яке має починатися ще з дитячого садочка та виховувати дитину на засадах православної культури та істини. Після чого за дорученням митрополита Симеона  голова Асоціації православних педагогів прот. Георгій Холодюк за труди на благо Церкви і держави нагородив відзнакою предстоятеля УПЦ  директора Луко-Барської школи Панчука Анатолія Митрофановича.
Нагадаємо, що під головуванням  Анатолія Митрофановича команда Луко-Барської школи взяла участь у V міжнародному конкурсі знавців православної культури «Зерно істини», який проходив 13-17 вересня в Криму. Завдяки підготовці директора школи, який також є вчителем християнської етики, та керуючого відділом релігійної освіти Вінницької єпархії прот. Георгія Холодюка, команда показала достойний результат під час конкурсу ерудитів, у іграх та презентаціях. Також звання самого активного учасника конкурсу виборола учениця 9-го класу Голяницька Дарья.
В рамках конференції відбулися майстер-класи  для молоді і вчителів  а,також презентація іграшок і малюнків учнів та вихованців православної гімназії. Також в цей день учасники конференції молилися за упокій  Луковнікової Світлани та новопредставленої м. Марини Рогачук.
Підводячи підсумки прот. Георгій   побажав Асоціації та єпархіальному відділу освіти подальшої активної співпраці з учнями ,батьками та вчителями Вінниччини. Це, за його словами, допоможе виховати наше майбутнє покоління духовно здоровим.