Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Лядовський монастир запрошує на ярмарок

Третій ярмарок під покровительством Лядовського скельного чоловічого монастиря відбудеться на березі Дністра 10 та 11 вересня.За традицією, ярмарок приурочено до престольного свята монастиря – Усікновення Глави Пророка, Предтечі і Хрестителя Господня Іоанна. Заплановано, що триватиме ярмарок два дні – 10 та 11 вересня. Проте, багато людей висловлюють побажання приїхати до монастиря ще напередодні, у суботу та неділю. Тому можливо, що фактично ярмаркове дійство розпочнеться ще у вихідні дні.Як і у минулі роки, на відвідувачів і гостей Лядовського ярмарку чекають різноманітна торгівля продуктами та промисловими товарами, виробами декоративно-прикладного мистецтва, предметами церковного вжитку, іконами, книгами тощо. Розважальну програму складуть виступи народних колективів та самодіяльних митців. Адже ярмарок – свято народне.Втім, ярмарок під покровительством святої обителі – це давня традиція, яку поновлено два роки тому. Відродження Лядовського ярмарку приурочене до 1000-річчя заснування Лядовського Усікновенського скельного чоловічого монастиря преподобним Антонієм Печерським, яке святкуватиметься у 2013 році.

Відновлення традиції проведення Лядовського ярмарку в престольне свято Усікновення глави Іоанна Предтечі відображає нерозривний зв’язок духовної та матеріальної сторін життя людей, — говорить настоятель Лядовського Усікновенського скельного чоловічого монастиря архімандрит Антоній. – Досвід минулих років показав, що ярмарок сприяє відродженню православної культури серед людей та залученню їх до традицій православного способу життя та побуту.
Лядовський монастир просить надати допомогу в проведенні ярмарку організації та підприємства, які небайдужі долі українського народу та положення Православ’я в Україні. Також монастир запрошує до участі у ярмарку виробників сільськогосподарської продукції та побутових товарів, народних ремісників та творчі колективи.
Дістатися до Лядовського монастиря та ярмаркового майданчика можна автобусами паломницьких служб, рейсовими автобусами та транспортом, що буде організовано від храмів та парафій.

Адреса монастиря: Україна, Вінницька область, Могилів-Подільський район, село Лядова

За довідками звертатися до настоятеля Лядовського монастиря архімандрита Антонія. тел: (096) 539 07 79