Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛЮБОМЛЬ. Древній храм увінчано новими куполами

6 вересня в древньому Георгіївському храмі міста Любомль відбулася знаменна та радісна подія. На храмі було встановлено нові купола та накупольні хрести.
Дана справа виявилася непростою, адже старовинний храм заввишки 43 метри. Знайти такий висотний кран було непросто. На допомогу Любомльській парафії прийшла Почаївська лавра. Завдячуючи наміснику Почаївського монастиря — митрополиту Володимиру та правлячому єпископу Володимиру, який звернувся за допомогою до Лаври, Георгіївський храм увінчався новими куполами та хрестами. Захоплююча подія зібрала на церковному подвір’ї усіх небайдужих вірян.
З молитвою на устах настоятель храму – прот. Володимир Лисий та парафіяни уважно спотерігають за вправними рухами майстрів. Велично та поважно кран піднімає новий золочений купол та опускає на дзвіницю. Присутні прикладаються до надкупольного хреста, підготовленого до встановлення. Висотна стріла стрімко піднімає символ Православної віри увись. Урочиста мить – золочений хрест встановлено. Радісні посмішки Любомчан та щира подячна молитва до Творця.
Нові купола та хрести Православної святині стали ще однією окрасою Любомльщини.