Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БІЛА ЦЕРКВА. Освячення поклінного хреста

10 вересня, в управлінні Білоцерківської єпархії Високопреосвященніший архієпископ Білоцерківський і Богуславський Августин мав зустріч з народним депутатом України Чудновським Віталієм Олеговичем.
Народний депутат, зокрема, розповів про свої враження і міркування після останнього відвідування святої Горі Афон і, привітавши владику з призначенням на одну з найстаріших кафедр України, подарував йому ікону святого великомученика Георгія Побідносця, яка була написана афонськими ченцями. Він також поцікавився церковним життям єпархії і побажав владиці успішного архіпастирського служіння на новому місці.
Потім владика відвідав м. Володарку. У церкві Трьох Святителів, що перебуває в стані будівництва, владику зустрічали діти з квітами і віршованими вітаннями, а дорослі – з хлібом -сіллю. Потім архієпископ Августин разом із єпископом Фастівським Даміаном, вікарієм Київської Митрополії, який допомагає споруджувати храм і якого мешканці міста Володарки дуже шанують і поважають, у співслужінні секретаря Білоцерківської єпархії протоієрея Михаїла Кобулея, благочинного Володарського округу протоієрея Миколая Сичевського, благочинного Сквирського округу протоієрея Андрія Хомишака, благочинного Тетіївського округу протоієрея Василія Волянюка а також священнослужителів Володарського району і архідиякона Костянтина (Гуминюка) разом з вірними звершили хресний хід від церкви до новоспорудженого поклінного хреста на в’їзді до міста з боку Білої Церкви. Після чину освячення хреста обидва владики привітали усіх учасників урочистостей з цією подією. Були врученні нагороди Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира та благословенні грамоти архієпископа Августина.
Після цього духовенство, вірних і усю Володарську громаду вітав голова Володарської райдержадміністрації Поліщук Руслан Миколайович, який вручив подячні грамоти особам, що долучились до спорудження поклінного хрестата а також, міський голова Короленко Євгенія Миколаївна.
На завершення до освяченого хреста приклались і отримали на молитовну пам’ять іконки усі учасники події: представники влади, силових та інших структур міста і району, парафіяни обох церков м. Володарки, а також гості.
Цього ж дня архієпископ відвідав Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру, де в Синодальному війковому відділі мав зустріч з депутатом Київської обласної ради Онищенком Олександром Романовичем. Обговорювались питання духовного, культурного і морального життя сучасного суспільства, зокрема, у Київській області, а також можливі шляхи і засоби для покращення духовного стану населення.