Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

(КРАКОВ). ПОЛЬЩА. Проректор Київської духовної академії виступив з доповіддю на міжнародній конференції

3 липня у Кракові в будівлі Польської академії наук розпочала роботу Міжнародна наукова конференція «Християнство і сучасні концепції людини».
Конференція організована кафедрою візантійсько-православної культури Інституту Росії та Східної Європи Відділення міжнародних і політичних студій Ягеллонського університету спільно з Комісією слов’янських культур Польської академії наук і православним приходом Успіння Пресвятої Богородиці в Кракові. В центрі уваги конференції проблеми сучасної філософської і богословської антропології.
У конференції взяли участь представники Київської, Московської та Мінської духовних академій, Свято-Тихонівського православного гуманітарного університету, Українського католицького університету у Львові, Варшавської християнської богословської академії, Університету Лідса (Великобританія), Університету Папи Іоанна Павла II в Кракові, Російської академії наук, Російського державного гуманітарного університету, Громади Бозе (Італія), Видавництва Московського Стрітенського монастиря, Інтернет порталу «Православ’я».
За благословенням ректора КДАіС архієпископа Бориспільського Антонія Київську духовну академію на конференції представив проректор з науково-богословської роботи доцент В. В. Бурега.
У рамках форуму працювали тематичні модулі: «Метафізика людини», «Людина в суспільно-культурної перспективі», «Основи християнської антропології», «Образ людини в сучасному образотворчому мистецтві», «Основи сучасної цивілізації», «Сучасне вимір пайдейї», «Людина в сучасній літературі і системі вербальної комунікації ».
4 липня проректор з науково-богословської роботи доцент В. В. Бурега виступив на конференції з доповіддю «Ставлення до проблеми гомосексуалізму в сучасному західному християнстві». У своєму виступі В. В. Бурега розповів про ті зміни, які сталися в західному християнстві на межі ХХ-XXI ст. У доповіді було проаналізовано підходи до проблеми гомосексуалізму, існуючі нині в католицькому і протестантському богослов’ї. Також було окреслено коло проблем, що виникають в міжхристиянському діалозі в зв’язку з допустимістю в ряді протестантських конфесій благословення одностатевих союзів і допуску до пастирського служіння людей, що відкрито декларують свою гомосексуальну поведінку. Доповідь викликала жваву дискусію серед гостей і учасників конференції.

Сайт КДАіС