Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир благословив студентів Паризької православної духовної семінарії

 
4 липня Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир у своїй резиденції у Києво-Печерській Лаврі прийняв студентів та викладачів Паризької православної духовної семінарії на чолі із ректором ієромонахом Олександром (Синяковим) та викладачем архімандритом Амвросієм (Макаром).
 
На зустрічі також були присутні: керуючий справами УПЦ архієпископ Бориспільський Антоній, секретар Предстоятеля УПЦ архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр.
 
Відкриваючи зустріч, Блаженніший Митрополит Володимир привітав гостей та звернувся до них зі словами настанови: «Православ’я переживає у світі свої проблеми, особливо місіонерство. Певний час не було можливості згадувати про Христа і тим більше проповідувати, поширювати Його вчення. Але часи змінюються, і дай Бог, аби не змінився нинішній час, щоби ви могли бути першими місіонерами, які б несли братнім країнам мир і благополуччя та молилися із усім православним світом», — сказав зокрема він.
 
Митрополит Володимир також передав у семінарську бібліотеку примірник факсимільного видання Пересопницького Євангелія, здійсненного Українською Православною Церквою.
 
Ректор Паризької православної семінарії ієромонах Олександр (Синяков) розповів про життя молодого начального закладу та подарував Блаженнішому Владиці  примірник семінарського журналу «Славоніка».
 
До Предстоятеля УПЦ у французьких студентів, до речі, особливе ставлення, адже деякий час Блаженніший Владика був Патріаршим Екзархом Західної Європи. Три роки від моменту відкриття Паризької семінарії Літургії звершувалися на антимінсі, підписаному Митрополитом Володимиром у роки служіння в Парижі. Зараз цей антимінс став експозицією єпархіального музею в Парижі.
 
Під час розмови владика Володимир поділився спогадами про роки свого служіння у столиці Франції.
 
Наостанок студенти заспівали для Митрополита Володимира молитву «Отче наш» французькою мовою.
 
На згадку про зустріч Первоієрарх подарував гостям примірники «Закону Божого».
 
Під час паломницької поїздки у Київ паризькі семінаристи також поспілкувалися з керуючим справами УПЦ архієпископом Бориспільським Антонієм та главами Синодальних відділів і комісій Української Православної Церкви, зокрема – головою Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ архієпископом Білоцерківським і Богуславським Митрофаном, главою Синодального відділу УПЦ у справах сім’ї єпископом Васильківським Пантелеімоном, головою Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ протоієреєм Георгієм Коваленком, главою Синодального відділу УПЦ у справах пастирської опіки пенітенціарної системи протоієреєм Віктором Яценком.
 
Паризька православна духовна семінарія є першою і на сьогодні єдиною руською духовною школою в Західній Європі. Створена вона 2008 року, а перші заняття пройшли у жовтні 2009-го. Наразі у ній навчаються 20 студентів з Росії, України, Молдови та деяких країн Західної Європи.