Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

22.05.2012. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Архіпастир відправив заупокійну літію на могилі спочилого будівничого Свято-Михайлівського храму

20 травня у Неділю 6-ту по Пасці «Про сліпого», митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній очолив Божественну Літургію у Свято-Михайлівському храмі м.Деражня.
Біля храму Митрополита радо зустрічали адміністрація районного центру, керівники відомств району, чисельні парафіяни і вихованці місцевої Недільної школи, які, вистеливши дорогу Архіпастирю живими квітами, вітали Владику перед храмом віршами та «многолєтієм».
Під час Божественної Літургії,
за сумлінні труди во благо Святої Церкви, настоятель храму, благочинний храмів Деражнянського округу, протоієрей Георгій Чернятинський був нагороджений відзнакою Митрополита Київського і всієї України ВОЛОДИМИРА, а штатний священик церкви – протоієрей Володимир Щесняк удостоївся чергової священничеської нагороди – палиці.
Після Богослужіння благодійники храму також отримали високі Церковні нагороди: Директор Деражнянського РЕМ – М.Антощишин був нагороджений Орденом Святого Рівноапостольного Великого Князя Володимира ІІІ ступеня, староста і деякі парафіяни – Архієрейськими грамотами.
По завершенні вручення церковних відзнак, митрополит Антоній наголосив, що кожен християнин повинен прагнути не лише до земних нагород, але, насамперед, до вічної винагороди у Царстві Небесному.
Далі Архіпастир відправив заупокійну літію на могилі спочилого будівничого Свято-Михайлівського храму і благочинного храмів Деражнянського округу — ігумена Арсенія (Клімова), зазначивши у промові, що покійний о. Арсеній міг ще довго трудитися на благо Церкви, але шляхи Господнього промислу не піддаються людським критеріям і усі ми зобов’язані жити так, щоб з чистим серцем завжди бути готовими предстати у вічність.
Після літії митрополит освятив новозбудований дім, який було споруджено на території храму, де розташувалися трапезний зал, адміністративні приміщення і кімнати відпочинку.
На завершення насиченої програми перебування митрополита Антонія у м.Деражня, керуючий єпархії відвідав Свято-Преображенську каплицю, будівництво якої завершується у центральному мікрорайоні районного центру.
Під час спілкування з посадовцями району, митрополит обсудив ряд актуальних питань стосовно церковного життя в регіоні, а також закликав усіх ставитися з милосердям до ближнього, надаючи посильну матеріальну допомогу тим, хто її потребує, адже в особі нужденної людини, яка звертається до нас з проханням допомогти, може просити допомоги, випробовуючи наше сумління, Сам Господь Ісус Христос.