Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

18.05.2012. КИЇВ. Єпископ Макарівський Іларій взяв участь у науково-практичній конференції «Особистість, суспільство, держава: розуміння свободи і відповідальність»

17 травня, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, вікарій Київської Митрополії єпископ Макарівський Іларій взяв участь у XII науково-практичній конференції «Особистість, суспільство, держава: розуміння свободи і відповідальність», яка була організована Національною академією управління разом із Центром перспективних соціальних досліджень і проходила у стінах Академії.
У ході роботи конференції єпископ Іларій виступив з доповіддю на тему: «Релігійний досвід і його вплив на українську культуру».
«Приємно усвідомлювати, — підкреслив владика у своїй доповіді, — що саме ті духовні мотиви, головним з яких є єднання людини з Богом, як головний зміст людського життя, були в аскетичній практиці нашого народу і в час Хрещення Русі, й у післямонгольский період, і в епоху Синодального консерватизму, і нарешті, в наші дні, коли наш народ знову отримав свободу совісті і можливість вибирати істинні цінності у своєму житті. Тому те сучасне відродження монастирів, храмів, іконопису, богословських шкіл, справ милосердя та інше можна сміливо охарактеризувати, як збереження духовних засад Київської Русі в духовній свідомості нашого народу, а значить, і свідчити про присутність тих добрих начал, що вселяють надію на нове духовне відродження нашої нації».
Серед інших учасників були також присутні релігійні діячі, богослови та науковці з різних галузей знань.
Після завершення пленарного засідання конференції єпископ Іларій як Голова відділу Комітету з біоетики та етичних питань при Священному Синоді УПЦ зустрівся і мав бесіду з ректором Національної академії управління Сергієм Єрохіним та передав привітання і благословення Блаженнішого Митрополита Володимира.