Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

30.01.2012. ЛУЦЬК. У єпархії підбили підсумки щорічного Різдвяного благодійного концерту для дітей-сиріт

Цьогоріч завдяки мистецькому дійству, що вже вісімнадцятий раз з благословення митрополита Ніфонта проходить у Луцьку, вдалось зібрати 227 тисяч гривень. Це стало рекордною сумою, адже минулорічний концерт приніс близько 198 тисяч пожертв вірян.
«Як з краплинок води утворюється річка, так із наших коштів, зібраних на концерті, вийшла велика сума, що свідчить про безмежну, безвимірну любов і милосердя у серцях наших вірян, -сказав митрополит Ніфонт. –Воістину добро врятує світ. Більшість наших вірян, що внесли свою частку у пожертви дітям-сиротам, люди незаможні. Зате вони багаті душею, і я щиро дякую їм за це».
26 січня владика Ніфонт передав зібрані кошти установам і навчальним закладам, що опікуються обділеними долею дітьми. Зокрема, Волинське обласне відділення Дитячого фонду України отримало 94 тисячі гривень, Луцький будинок дитини, Ківерцівський дошкільний дитбудинок «Сонечко» і Володимирська школа-інтернат для дітей-сиріт – по 10 тисяч, Головнянська спецшкола-інтернат -15 тисяч, Люблінецька спецшкола -12 тисяч, Волинське відділення Червоного Хреста України та Луцький навчально-реабілітаційний центр «Надія» — по 8 тисяч гр. Ще 60 тисяч залишили для сиріт, що вчаться у ВДС.
Також владика вручив орден Нестора Літописця II ступеня ієродиякону Ніфонту (Омельчуку). Цю відзнаку від Предстоятеля УПЦ Блаженнійшого Володимира він отримав за креативний сценарій концерту і з нагоди свого тридцятиліття.
«Ще на минулорічному благодійному концерті владика висловив бажання побачити на цьому дійстві колективи, які б представляли старовинні автентичні колядки, -розповідає ієродиякон Ніфонт. –Тому цьогоріч ми запросили до участі гурт «Божичі» з Києва, лірника Леся Смика і кобзаря Тараса Компаніченка. Причому включили їх виступи в сценарій концерту, в якому хотіли показати, як колись в Україні проходили Різдвяні сімейні свята. Зокрема, намагались передати не просто народні традиції, а ту атмосферу любові і милосердя, яка колись панувала у християнських сім’ях, де Різдво вважали святом для всіх. Тому й запрошували у цей день додому на вечерю бідних і нужденних. А участь у дійстві владики Ніфонта і роль, яку він грає на сцені, органічно вписалась у постановку і додала їй яскравості».