Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.01.2012. ЛУЦЬК. У єпархії відбувся 18-й Різдвяний благодійний концерт

24 січня, у кінотеатрі «Промінь» міста Луцька відбувся XVIII-й Різдвяний благодійний концерт, організований Волинською єпархією УПЦ з метою збору коштів для дітей-сиріт. Про це повідомляє інтернет-видання «Волинська правда».
Зі сцени також лунали різдвяні пісне співи у виконанні хору студентів Волинської духовної семінарії, під керівництвом протоієрея Петра Муляра та черниць Свято-Стрітенського жіночого монастиря села Михнівка Камінь-Каширського району.
Участь у цьогорічному концерті взяли також митці з Києва. Так, хор «Божичі» виконав кілька колядок XVII століття, а також різдвяний псалом «Чоловіче Божественний». А кобзарі Тарас Компаніченко та Лесь Смик проспівали під акомпанемент ліри і кобзи кілька дум на духовну тематику, які, до слова, лунали староукраїнською мовою.
Луцький фольклорний колектив «Чачка» виконав низку оригінальних народних пісень, зокрема, «Радуйся, Маріє», а також кант «Святий Петре і Павле».
Виступили під час концерту також вихованці навчально-реабілітаційного центру «Надія» міста Луцька, які проспівали доволі мелодійну колядку «Спи, Ісусе». Не обійшлося і без традиційного вертепу, який представили очам присутніх учні Недільної школи при Свято-Покровському кафедральному храмі Луцька.
Співали під час концерту також і глядачі разом із митрополитом Ніфонтом увесь зал проспівав колядки «Нова радість стала» та в «В місті Віфлеємі сталась новина». А доволі філософський за змістом псалом «Два ангели» пролунав у виконанні владики.
Сам концерт, за вже сталою традицією, мав і сюжетну лінію. Так його учасники виступали у ролі колядників, які вітали з Різдвом імпровізовану родину церковного старости. А наприкінці «господар» і «господиня» усиновили сироту.
Особливістю цьогорічного концерту було й те, що вперше за 18 років його існування участь у дійстві взяв Волинський державний народний хор. Його учасники виконали низку колядок, а наприкінці виступу, на прохання владики Ніфонта проспівали пісню про Волинь.
Наприкінці концерту зі словами вдячності наприкінці до митрополита Ніфонта і присутніх звернулась голова правління Волинського відділення Дитячого Фонду України Олена Грінченко, яка вручила архієрею вже 17-ту грамоту Дитячого Фонду.
Під час концерту в залі було зібрано 95 тисяч 576 гривень. Як розповів митрополит Ніфонт, свої пожертви впродовж місяця збирали також священики і прихожани громад Волинської єпархії УПЦ, які зібрали 110 тисяч гривень, кошти жертвували також і окремі благодійники. Отож загальна сума, зібрана цього року, становить 226 тисяч 281 гривню.
«Це тільки християнська любов, яка може об’єднати нас і спонукати нас зібрати ось такі великі пожертви. Щиро дякуємо усім учасникам концерту, і діткам, і семінаристам, і , особливо, Волинському народному хору, який порадував нас своїм співом», – сказав у заключному слові митрополит Луцький і Волинський Ніфонт.