Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.01.2012. КИЇВ. У Києво-Печерській Лаврі проходить Всеукраїнська Конференція з питань паломництва

25 січня у другий день роботи Всеукраїнської Конференції з питань паломництва її учасники прийняли текст звернення до Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира і Священного Синоду Української Православної Церкви.
У зверненні висловлено занепокоєння проектом Закону «Про паломництво», який в даний час розглядається Верховною Радою України. Учасники Конференції вважають, що ця законодавча ініціатива становить небезпеку для паломництва як явища духовного життя, і, в разі вступу законопроекту в дію, призведе до комерціалізації паломництва. У зв’язку із цим учасники Конференції просять Предстоятеля і Синод Української Православної Церкви звернутися до Верховної Ради Україні з проханням призупинити розгляд Закону «Про паломництво».
Також під час Конференції обговорювалися перспективні напрямки розвитку паломництва та можливість відвідування православних святинь, які перебувають у віданні історико-культурних заповідників та музеїв.
Завершенням другого дня роботи Конференції стала екскурсія територією Національного історико-культурного заповідника «Києво-Печерська Лавра», організована для учасників Конференції співробітниками заповідника.